Simonne

Monoloog door Rita Lommée

Op zondag 27 januari 2019 om 15.00 uur organiseert de “Vriendenkring Onze Ark” een optreden van Rita Lommée in het Ontmoetingshuis Onze Ark, gelegen Sint-Michielslaan 35 te Sint-Michiels. Het optreden heeft plaats t.v.v. ADOR (Asociata Down Oradea Romania), een dagverblijf voor kinderen en jongvolwassenen met het syndroom van Down. 
“Simonne” is de titel van een beklijvend oorlogsverhaal, geschreven door Jan van der Hoeven, gebracht door Rita Lommée, over een Poperingse jonge vrouw die als verplicht tewerkgestelde gedeporteerd werd naar Duitsland en terecht kwam bij de familie van Margrete Palm, echtgenote van de auteur.

Kaarten kosten 12,50 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur.
Ze zijn te verkrijgen op volgende plaatsen:
     Daniël en Tees Sap, ’t Kloosterhof 32 te Sint-Michiels, tel. 050-383410
     Robert Houttekier, Wagenbruggelaan 18 te Sint-Michiels, tel. 0475-287702

Themacafé

BANGLABARI

Op woensdag 23 oktober 2019 heeft ons vierde themacafé plaats om 20.00 uur in Onze Ark. 
Patrick Adam, voorzitter van de vzw Banglabari zal een toelichting geven over de werking van zijn vzw in Bangladesh. Het is de bedoeling om de leefomstandigheden van arme gezinnen te verbeteren en de armoedespiraal te doorbreken. Er worden onder meer microkredieten ter beschikking gesteld voor de bouw van duurzame woningen en het Asha fairtrade borduuratelier in Dhaka wordt ondersteund.

Themacafé

Het gewijzigde erfrecht

Op woensdag 20 maart 2019 om 20.00 uur organiseert de “Vriendenkring Onze Ark” opnieuw een themacafé.
Notaris Dirk Hendrickx zal er het nieuwe erfrecht uitvoerig toelichten. Een aantal belangrijke wijzigingen zullen de revue passeren.
De uiteenzetting wordt aanschouwelijk gemaakt door middel van een aangepaste power-point-presentatie.
Iedereen is welkom. De toegang is gratis.